Az Euréka BálrólAz első Eureka Bál gondolata 2006-ban azzal a céllal született meg, hogy egy régi kolozsvári hagyományt újraélesszünk. Az 1700-as évek közepén szervezett első kolozsvári bálok jelentették e hagyományok kezdetét, amik a 19. század végére alakulnak át a mai értelemben vett, elegáns, színvonalas bálokká, amiket céhek, vállalkozók szerveztek. A hagyomány újraélesztésén kívül a farsang idején megszervezett jótékonysági esemény egy olyan alkalom, amikor egyesületünk által felvállalt segítő feladatainknak is eleget teszünk. A bál több mint tíz éves története folyamán számtalan civil szervezetet és kezdeményezést támogattunk a rendezvény bevételéből.

Az Eureka Bál, mint minden évben, jó találkozási és színvonalas szórakozási lehetőséget kíván teremteni minden vendégének. Hagyományainkhoz híven elegáns környezetben, nagyszerű ízekkel és színes programmal örvendeztetjük meg Önöket. A hagyományos báli hangulatot a 2019. február 16-án immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő bálunkon a most 120 éves kolozsvári filmgyártás tiszteletére, korhű felvételekkel és a “Kolozsvári Hollywood” fontos szereplőinek felelevenítésével színezzük. A február 16-iki bálra a belépőjegyek elővételben vásárolhatók meg az egyesület honlapján. A belépők ára 550 RON/fő. A bál helyszíne: Grand Hotel Italia. Regisztráció itt. További információk a bal@eurekaklub.ro e-mail címen vagy a 0722-639914-es telefonszámon lehet igényelni.

A bál további részleteiről e-mailban értesítjük vendégeinket. Reméljük, hogy idén is megtiszteli jelenlétével rendezvényünket.

Rólunk


Az Eureka Egyesületet kolozsvári magyar vállalkozók egy csoportja hozta létre 2003-ban. Egy baráti társaságból született, és így küldetése a barátság ápolása, amely alkalmat ad hasznosnak bizonyulni mások számára.

Célja a jó ügyek önzetlen támogatása, a helyi közösség segítése, szociálisan rászorult csoportok felkarolása, a szórvány magyarság megmaradásának segítése, hagyományörző kultúrális tevékenységek támogatása. Feladatának érzi továbbá segíteni a tehetséges fiatalok, a jövő gazdasági vezetőinek képzését.
A rászorulók és nemes ügyek segítésén kívül az Eureka tagság egymás felelősségteljes magán-, hivatásbeli és nyilvános tevékenységének támogatását is jelenti, egy olyan bensőséges gazdasági környezet kialakítását, amely kölcsönös bizalmon alapul.

Az Eureka Egyesület immár hagyományosan megszervezi jótékonysági bálját, melynek célja küldetésében megfogalmazott társadalmi kategóriák, nemes ügyek támogatása. Az Eureka Bál célja a civil társadalom segítésén túl egy régi hagyomány megteremtése, nevezetesen az egykori erdélyi bál, céhes bálok hagyományának a felélesztése és újrateremtése Kolozsváron.

Képgaléria


Kapcsolat


További információk kérése

Az üzenet elküldésre került, köszönjük

A bál helyszíne

Grand Hotel Italia

Tel: 0722-639914

Email: bal@eurekaklub.roASOCIAŢIA EUREKA
Cluj-Napoca, str. Arany János, nr.15, ap.6,
jud. Cluj,
încheiere civilă nr. 6737/15.08.2003; 30-1/29028,
CIF: 15706684 din 29.08.2003